Recept
« Terug naar recepten
A G V tje uit de wok
PT30M
A G V tje uit de wok
Als je het voorkoken van de aardappelblokjes even niet meetelt, heb je alleen de wok nodig. Bovendien is dit gerecht extra snel klaar als je alle benodigde ingrediënten hebt klaarstaan.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe A G V tje uit de wok te bereiden
- Kook de blokjes aardappel in 5 minuten beetgaar.
- Giet ze af , MAAR VANG HET KOOKVOCHT OP. Laat de aardappeltjes afkoelen en breng ze op smaak met peper, kerriepoeder en paprikapoeder.
- Blancheer in de peen 3 minuten in dit vocht en vervolgens de courgette 2 minuten.
- Giet af en spoel koud.
- Verwarm olie in de wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Haal ze uit de wok en zet opzij.( HOU ZE WARM)
- Voeg alle groente , knoflook en ui aan de wok toe en bak deze circa 6-7 minuten.Breng op smaak met 1/2 bouillonblokje groente met minder zout.
- Haal de groente uit de wok( HOU WARM) , voeg wat olie toe en bak de aardappelblokjes op hoog vuur, zodat ze wat kleur krijgen.
- Voeg de warmgehouden groente en de gehaktballetjes weer toe, warm alles voorzichtig goed door elkaar en serveren maar.