Recept
« Terug naar recepten
Turks familie ovengerecht in 4 laagjes.
PT50M
Turks familie ovengerecht in 4 laagjes.
Een berichtje attendeerde me op een filmpje, dat ik met veel interesse en
met de smaakklieren in opstand heb bekeken. Bij het zien van het einde
dacht ik , dat het wel een heerlijk met gangbare ingrediënten en
gemakkelijk gerecht was en ik besefte te laat , dat ik wel alle ingrediënten
en de volgorde van het gerecht in de grijze cellen had opgeslagen en
helaas niet de hoeveelheden en die zijn natuurlijk ook belangrijk
toch? Bleef niets anders over dan een zoektocht te starten met papier en
potlood bij de hand. Het is een Turks gerecht . Het is lichtelijk fout vertaald
en dat geeft een hilarisch effect. Twee tand knoflook ( lees teen) en de
gebruikte materialen ( lees ingrediënten) Het gerecht bestaat uit 3 delen A
een groente-gehaktmengsel B een soort deeg met aardappel en C een
topping van cheddar , dille en ketchup. Bovendien wordt er gesproken over
toevoeging van rode peper en vervolgens zie je een rood poeder. ( ik nam
pikant paprikapoeder) . Geen hoeveelheden erbij dus alles op eigen
smaakgevoel gedaan. Erg veel toevoeging van zout 1 tl in het
gehaktmengsel en 1 tl in het deeg en ook nog zout in de cheddar, ook dat
aangepast. Als alles voor het gehaktmengsel is gesneden en ook alle
andere ingrediënten klaar staan is dit 10 minuten werk en kan de oven het
gerecht verder afmaken.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Midden Oosten
Bron:
YouTube
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turks familie ovengerecht in 4 laagjes. te bereiden
- A Het gehakt-groentemengsel.
- Meng alle ingrediënten voor het gehakt-groentemengsel door elkaar en dan goed kneden voor ongeveer 5 minuten. Zet aan de kant en maak het deeg.
- B.
- Klop de eieren los . Voeg 200 ml melk, gesnipperde peterselie, bakpoeder en 30 ml olijfolie toe ( weer een tl zout) en klop door elkaar. Voeg de bloem toe en roer tot een glad mengsel is ontstaan.
- Dan gaat de geraspte aardappel erbij , weer alles mengen en is het deeg klaar.
- Opbouwen van de ovenschaal.
- Vet een ovenschaal in met olie en vul de bodem met de helft van het deeg. Strijk goed glad met een spatel . Op deze deeglaag komt het gehakt-groentemengsel.
- Strijk weer egaal.
- Als derde laag de rest van het deeg.
- Zet de schotel voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- C.
- Haal de schotel uit de oven en verdeel met een mes in 4 porties. Bestrooi elke portie met cheddar, dille , de achtergehouden blokjes rode en groene stukjes paprika en swirl er ketchup over. Zet nog 15 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Zie boven.