Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in kerrie roomsaus.
PT45M
Gehaktballetjes in kerrie roomsaus.
Hartverwarmende balletjes in romige kerriesaus met frietjes of rijst en een
groene groente naar keuze. Het voorbereidende werk is in 10 minuten klaar
,vervolgens nog 15 minuten pruttelen en klaar.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in kerrie roomsaus. te bereiden
- Werk alle ingrediënten voor het gehakt tot een mooi geheel door elkaar en draai er balletjes van gelijke grootte van.
- Verhit een scheut zonnebloem olie in een ruime hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom mooi bruin.
- Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Fruit voor de saus de ui en knoflook enkele minuten zachtjes met een snuf gemalen peper en zout in het overgebleven vet .
- Voeg vervolgens suiker, bloem en kerriepoeder toe en bak dit alles even mee.
- Giet er de room en het water bij en verkruimel de bouillon erboven.
- Roer alles door en laat even pruttelen.
- Leg de gehaktballetjes in de saus , deksel op de pan met een kiertje en laat 15 minuten garen.
- Voeg room of water toe mocht de saus te dik zijn. De saus te dun, laat dan nog even zonder deksel pruttelen tot de gewenste dikte.
- Bestrooi vlak voor serveren met wat gedroogde of verse peterselie en wat paprikapoeder.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker met friet, geroosterde aardappeltjes en sla of sperziebonen.