KookJij

Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst.....

Normaliter ga ik voor vers voor alles en maak ik een boemboe ook zelf. Helaas kun je zonder staafmixer weinig...... die lag thuis op z'n plekje terwijl wij al ruim 10 dagen aan het genieten zijn van een tochtje door Nederland. Aldus een boemboe voor rendang rundvlees maar gekocht. Nood breekt wet.....
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rendang gehaktballetjes met peultjes en rijst..... te bereiden

  1. Kneed een mooi samenhangend geheel van alle ingrediënten van het gehakt en rol er balletjes van ( ter grootte van een walnoot)
  2. Bak de balletjes rondom bruin in een el chiliknoflook olie ( of olie naar wens)
  3. Haal de balletjes uit de pan en zet opzij.
  4. Fruit de ui, knoflook en de gember in het overgebleven vet even aan en voeg dan de rendang toe.
  5. Roer door en laat even meebakken.
  6. Voeg kokosmelk en de oestersaus toe en roer tot een egale massa
  7. . Dan gaan de balletjes erbij en laat dit geheel rustig 10 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
  8. Kook ondertussen de peultjes gaar in water met een 1/2 bouillonblokje en eveneens de rijst volgens de beschrijving op de verpakking in de andere helft van het bouillonblokje .
  9. Serveer de rendangballetjes op de rijst met peultjes en bestrooi met koriander. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Mocht de saus te erg indikken voeg dan wat kookwater van de peultjes toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst