KookJij

Goulash op Eigenwijze wijze

Heel gemakkelijk zo'n stoofpot als je gasten hebt. Al het werk is in de ochtenduren geschied en zo heb je minimale arbeid in de keuken en kun je op je gemakje genieten van een aperitiefje met een lekker hapje met je vrienden. Ik serveerde deze goulash met basmati rijst en een heerlijke groene salade. Deze stoofpot is rijkelijk voorzien van groente, toch is een apart kommetje of schaaltje salade er erg smakelijk bij.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goulash op Eigenwijze wijze te bereiden

  1. Smelt een flinke klont boter ( met wat olie) in een stoofpan en bak het vlees in porties rondom bruin.
  2. Voeg dan de gesnipperde uien , de rode peper, knoflook en de winterpeen toe en bak dit alles enkele minuten met het vlees mee.
  3. Roer dan het paprikapoeder, de oregano en het karwijzaad erdoor en bak ook deze kruiden even mee.
  4. Voeg vervolgens de tomatenstukjes, laurierblaadjes toe en verkruimel er de bouillonblokjes boven uit.
  5. Roer alles goed door. Voeg zoveel water toe, dat alles nét onder staat.
  6. Stoof op een laag vuurtje minstens 2 1/2 uur met het deksel met een kleine opening op de pan. Roer af en toe .
  7. Voeg extra water toe mocht dat nodig zijn. Voeg de laatste 20 minuten van de stooftijd de verse reepjes paprika toe . Breng de goulash op smaak met peper en zout en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie. Serveer met rijst en een lekkere komkommer of groene salade.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Goulash op eigenwijze wijze is een bestaand familiegerecht, dat ik al enkele keren heb gemaakt en verrassend lekker en smaakvol is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst