KookJij

Tomaten - Paprikasoep

Tomaten, paprika, winterpeen met knoflook en ui lekker even pruttelen, pureren, afwerken en als een slank, gezond soepje nuttigen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tomaten - Paprikasoep te bereiden

  1. Verwarm de el olie in de soeppan en voeg ui en knoflook toe. Fruit enkele minuten.
  2. Blancheer ondertussen de blokjes peen.
  3. Voeg paprika, tomaat en peen toe en bak al roerend 7 minuten.
  4. Voeg de bouillon toe, leg deksel op de pan en kook alles in circa 10 minuten gaar.
  5. Voeg peper naar smaak, paprikapoeder, dille en kerrie toe. Roer door en proef. Voeg zo nodig nog wat kruiden naar eigen smaak toe.
  6. Pureer de soep.
  7. Verdeel over de borden of kommen en garneer met een scheutje room en peterselie.
  8. Giet af en vang het kookvocht op. Vul dit aan tot ruim 1 liter heet water en los er de bouillonblokken in op.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Deze heerlijke slanke en gezonde soep wordt een complete maaltijd met een broodje gezond.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst