Recept
« Terug naar recepten
Tomaten - Paprikasoep
PT30M
Tomaten - Paprikasoep
Tomaten, paprika, winterpeen met knoflook en ui lekker even pruttelen, pureren, afwerken en als een slank, gezond soepje nuttigen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomaten - Paprikasoep te bereiden
- Verwarm de el olie in de soeppan en voeg ui en knoflook toe. Fruit enkele minuten.
- Blancheer ondertussen de blokjes peen.
- Voeg paprika, tomaat en peen toe en bak al roerend 7 minuten.
- Voeg de bouillon toe, leg deksel op de pan en kook alles in circa 10 minuten gaar.
- Voeg peper naar smaak, paprikapoeder, dille en kerrie toe. Roer door en proef. Voeg zo nodig nog wat kruiden naar eigen smaak toe.
- Pureer de soep.
- Verdeel over de borden of kommen en garneer met een scheutje room en peterselie.
- Giet af en vang het kookvocht op. Vul dit aan tot ruim 1 liter heet water en los er de bouillonblokken in op.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Deze heerlijke slanke en gezonde soep wordt een complete maaltijd met een broodje gezond.