Dit is de ultieme lievelingsoep van mijn jongste kleindochter. En..... laten we
eerlijk zijn, deze soep zit boordevol gezonde groentjes, waar ze goed op
kunnen groeien. Ook heerlijk voor ons volwassenen. De begeleidende foto
is niet geweldig, .... maar een volgende keer deze soep gemaakt , komt
hopelijk een betere.( Als ik eraan denk) Ik neem altijd de 4 binnenste stengels van de bleekselderij. De rest ervan knabbelen we rauw uit het vuistje of wordt verwerkt in een salade. Geniet ervan !!
Recept
« Terug naar recepten
Toscaanse tomatensoep
PT30M
Toscaanse tomatensoep
Gemakkelijk, super lekker en met voldoende groente. Ik neem altijd de 4 binnenste stengels van de bleekselderij. De rest ervan knabbelen we rauw uit het vuistje of wordt verwerkt in een salade. Geniet ervan !!
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Toscaanse tomatensoep te bereiden
- Olie in de pan en de ui en de knoflook zachtjes fruiten.
- Natuurlijk staan de andere ingrediënten al mise en place, zodat je lekker aan het kokkerellen kunt blijven.
- Als de uitjes met de knoflook al heerlijk geuren en glazig zijn , kwak je alle overige groenten zonder pardon gewoon in de pan bij die lekkere uitjes.
- Dan laat je het geheel een kwartiertje met elkaar lekker in die pan pruttelen.
- Voeg daarna de basilicum,tijm , oregano en de suiker toe met de ruim 1 liter hete bouillon .
- Laat dit geheel weer een 15 minuutjes pruttelen.
- Proef... en kruid af met peper en zout uit de molen en eventueel nog wat ( tijm basilicum en oregano) Best wel jammer, dat je de ultieme smaak van deze soep niet op papier kunt zetten.
- Enfin die smaak is voor iedereen anders dus..... wel ff proeven en eventueel nog wat bovengenoemde kruiden toevoegen.
- Serveer de soep heet in kommen met een paar achtergehouden selderijblaadjes ter garnering. ( hoeft niet natuurlijk, maar het maakt het geheel wel af. Ik neem altijd de 4 binnenste stengels van de bleekselderij. De rest ervan knabbelen we rauw uit het vuistje of wordt verwerkt in een salade. Geniet ervan !!