Recept
« Terug naar recepten
Pittige grote garnalen met linguine in tomatensaus
PT30M
Pittige grote garnalen met linguine in tomatensaus
Het werd weer eens tijd om een hapje vis te consumeren. Lekker en snel gerecht met gangbare ingrediënten.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige grote garnalen met linguine in tomatensaus te bereiden
- Bestrooi de garnalen met peper enzout en chilipoeder. Verhit olie in een hapjespan en bak de schoongemaakte garnalen 2 minuten per kant.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Fruit de rode peper, knoflook en ui enkele minuten.
- Voeg de prei toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Voeg de verse tomatenblokjes en de helft van het blikje tomatenblokjes toe en de basilicum en oregano.
- Verkruimel het halve visbouillonblokje over alles in de pan. Roer goed door en laat zachtjes 10 minuten pruttelen.
- Voeg de laatste 2 minuten de garnalen toe.
- Kook ondertussen de linguine gaar.
- Verdeel de linguine over 2 borden en schep de saus erop.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ik had dit gerecht nog willen garneren met bosui of peterselie.