Volgende keer ga toch liever voor
vers gesnipperde gember. Knoflook en sjalot meestoven en op het
laatst de rode peper erbij.
Ik serveer dit gerecht meestal met rijst en de komkommersalade met een Oosters tintje, die er qua ingrediënten en smaak voortreffelijk bij past.
Recept
« Terug naar recepten
Be Celeng Base Manis ( gestoofde hamlappen in ketjapsaus.....)
PT60M
Be Celeng Base Manis ( gestoofde hamlappen in ketjapsaus.....)
Dit is een gemakkelijk stoofgerecht met hamlappen in de hoofdrol. Heerlijk
Indisch op smaak door de ketjap, sojasaus en gember.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Be Celeng Base Manis ( gestoofde hamlappen in ketjapsaus.....) te bereiden
- Bak de blokjes hamlap in een wok met 2 eetlepels olie op hoog vuur in circa 5 minuten bruin.
- Zet de warmtebron lager , voeg de knoflook en de sjalot toe en bak 2 minuten mee.
- Roer er dan de gember door .
- Schep alles goed door elkaar.
- Voeg de ketjap, soja ,water en het half verkruimelde kippenbouillonblokje toe en laat het vlees in 45 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
- Voeg de halve ringetjes rode peper toe en laat zonder deksel nog 15 minuten stoven om de saus op de juiste dikte te laten komen.