Naar smaak aangepast . Zie tussen ( ) Aan tafel eventueel nog wat sambal badjak of wat Chilisaus toevoegen.
Alles uit slecht één pan en dat scheelt behoorlijk in de afwas.
Recept
« Terug naar recepten
Indisch eenpansgerecht met kip en groente
PT50M
Indisch eenpansgerecht met kip en groente
Lekker alles uit een pan. Zeer smakelijk en voor ons zeker vaker op tafel. Of op de campingtafel.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Indisch eenpansgerecht met kip en groente te bereiden
- Roer alles voor de marinae door elkaar. Leg er dekippendijen in en werk alles om en om, zodat de marinade rondom de kipstukken zit. Laat marinaren. Hoe langer hoe lekkerder.
- Verwarm wat olie in een pan en bak de kipstukken om en om bruin. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Fruit in het overgebleven vet de knoflook, peper ensjalotten enkele minuten.
- Voeg dan de paprika , prei, djahé en ketoembar toe.
- Roer alles goed door elkaar en laat enkele minuten bakken.
- Voeg 250 ml warm water waarin het halve bouillonblokje is op gelost alsmede de rijst.
- Roer door en leg er de kipstukken boven op.
- Breng dit geheel aan de kook , zet het deksel op depan enlaat 15 minutenzachtjes pruttelen.
- Zet na 15 minuten de warmtebron uit en laat nog 15 minuten staan met het deksel op de pan.
- Serveer met atjar, gefrituurde uitjes, kroepoek of augurk .