Je kunt deze soep ook in de slowcooker bereiden ( 4 uur op low)
Ook lekker met rijst.
Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonensoep met rundvlees maaltijdsoep Indisch gekruid
PT60M
Bruine bonensoep met rundvlees maaltijdsoep Indisch gekruid
Voor deze heerlijke bruine bonensoep heb ik het rundvlees eerst gebakken met de uien en de knoflook. Daardoor krijgt de soep een heerlijke volle
smaak. De soep heb ik Indisch gekruid. De volgende dag is de soep nog lekkerder. !
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
- > Hoofdgerechten - Slowcooker
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonensoep met rundvlees maaltijdsoep Indisch gekruid te bereiden
- Spoel de bruine bonen goed af en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de stukjes vlees bruin. Kruid het vlees met peper en zout. Voeg de uien, de knoflook, Spaanse peper en het laurierblad toe en bak dit ook even mee. Doe de tomatenpuree, sambal badjak en het kerriepoeder erbij en bak dit 2 minuten mee. Roer de stukjes winterpeen en prei erdoor. Voeg de tomatenblokjes en plm. ¾ liter water, samen met de bouillontabletten hieraan toe.
- Roer de uitgelekte bruine bonen erdoor, samen met de beide ketjapsoorten en de bruine suiker.
- Breng de soep aan de kook en laat plm. 1 uurtje zachtjes koken.
- Maak de soep eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
- Vind je de soep te dik voeg dan nog wat water of bouillon toe.