Recept
« Terug naar recepten
Bruine bonen maaltijdsoep met ketjap en gehaktballetjes
PT35M
Bruine bonen maaltijdsoep met ketjap en gehaktballetjes
Ik heb deze soep gemaakt met bruine bonen uit een pot. De soep is lekker pittig en smaakt Aziatisch door de toevoeging van sambal, ketjap en Aziatische kruiden.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruine bonen maaltijdsoep met ketjap en gehaktballetjes te bereiden
- Olie verhitten. Uien en knoflook op laag vuur lichtbruin bakken. Sambal, djinten, gemberwortel, laurierblad en kerriepoeder plm. 2 minuten op lage warmtebron meebakken tot het gaat geuren.
- Gesneden winterpeen, prei, bleekselderij en paprika toevoegen en omscheppend even meebakken.
- Plm. 1 tot 1 1/4 liter water, runderbouillontabletten en uitgelekte bruine bonen toevoegen.
- Alles aan de kook brengen en plm. 20 minuten zachtjes laten koken.
- Soep met een pureestamper of staafmixer iets fijner maken (beetje binden) maar geen gladde soep ervan maken !. Er moeten nog flink wat stukjes te zien zijn.
- Ondertussen gehaktballetjes maken van het rundergehakt, gekruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Gehaktballetjes in de soep doen. Aan de kook brengen en plm. 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken.
- Op smaak maken met ketjap, balsamicoazijn, peper, zout en wat suiker.
- Krokant gebakken spekreepjes toevoegen en smullen maar.
Serveertip
De soep is nog lekkerder als hij een dag gestaan heeft.
krokant gebakken in droge
koekenpan
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
De soep is nog lekkerder als hij een dag gestaan heeft