KookJij

Stamppot rauwe andijvie met ketjapballetjes

Nu eens geen andijviestamppot met spekjes, maar een lekkere pittige andijviestamppot met gebakken uitjes, t knoflook en sambal. De gehaktballetjes smaken met de ketjap-jus erg lekker bij de stamppot.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stamppot rauwe andijvie met ketjapballetjes te bereiden

  1. KETJAPBALLETJES: Meng gehakt met de gesnipperde ui, knoflook, 1 eetlepel ketjap, sambal, kerriepoeder, peper, zout, losgeklopt ei en paneermeel. Vorm hiervan 12 balletjes gehakt.
  2. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Blus af met 100 ml water en voeg hier nog 2 eetlepels ketjap aan toe ( jus !)
  3.  STAMPPOT: Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet de aardappels af en laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappels fijn met een aardappelstamper. Roer de (warme) melk erdoor. Meng de rauwe andijvie beetje voor beetje door de gestampte aardappelen.
  4. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een kleine koekenpan en bak hierin de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak het kerriepoeder even mee. Roer de ketjap en de sambal erdoor en roer dit mengsel voor de stamppot.
  5. Maak de stamppot op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat..


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

De ketjapballetjes zijn koud ook heel erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst