In plaats van rookworst ook heel lekker met gebakken ei.
Doe eens wat reepjes paprika door de stamppot.
Recept
« Terug naar recepten
Stamppot spitskool met kerrieuitjes en rookworst
PT20M
Stamppot spitskool met kerrieuitjes en rookworst
De stamppot spitskool zelf is zonder vlees en oosters gekruid met o.a. ketjap en sambal.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stamppot spitskool met kerrieuitjes en rookworst te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze goed droogstomen.
- Maak de rookworst warm volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snij de spitskool in smalle reepjes.
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin de ui en de knoflook glazig. Bak de kruiden (kerriepoeder, djinten, ketoembar en sambal oelek) even mee tot de kruiden lekker geuren. Doe de spitskool in de pan en meng alles goed door elkaar. Roer de ketjap door de spitskool en kruid verder met peper en zout. Zet het deksel op de wok of pan en laat de spitskool een plm. 6 tot 8 minuten garen. De spitskool mag niet te zacht worden, dat is niet lekker.
- Stamp de aardappelen met een aardappelstamper. Meng de spitskool met de melk en de boter door de aardappelen.
Proef !! en maak eventueel nog op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. - Dien de stamppot op met de rookworst.