Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
PT25M
Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Afgelopen vrijdag weer eens genoten van deze heerlijke ovenschotel witte kool met gehakt en gegratineerde aardappelpuree. De witte kool is heerlijk Indonesisch gekruid. De aardappelpuree is extra lekker door de toevoeging van de gebakken Indische uitjes. Ook deze keer hiervan weer genoten met onze gasten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid te bereiden
- Verhit de olie in de wok. Bak hierin het gehakt rul en bruin. Bak de uien, en knoflook even mee. Voeg de kerriepoeder kurkuma, gemberpoeder, djinten en korianderpoeder toe en bak dit ook even mee. Voeg nu de gesneden kool in gedeelten hieraan toe en bak dit op een hoge warmtebron een paar minuten mee.
- Voeg nu 50 ml bouillon (van blokje) hieraan toe. Doe de deksel op de wok en laat de kool een paar minuten garen tot de kool beetgaar is (proeven). Maak de kool op smaak met peper, zout, ketjap en worcestersaus. Doe de kool in een ovenschaal.
- Maak de aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat de aardappelen na het afgieten nog even droogstomen. Voeg de melk en de boter bij de aardappelen. Stamp de aardappelen fijn met de aardappelstamper. (Een gewone mixer kan ook).
- Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer op het laatst 1/3 deel van de geraspte kaas en de Indische gebakken uitjes door de puree. Strooi de rest van de kaas over de aardappelpuree.
- Zet de schaal plm. 30 tot 40 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Ook lekker met spitskool.
CS Peverelli zegt: