Koop tomatenpuree in een tube dan hoef je niet gelijk een heel blikje open te maken.
Lekker met een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Franse ovenschotel Hachis Parmentier op eigen wijze
PT20M
Franse ovenschotel Hachis Parmentier op eigen wijze
Hachis Parmentier is een bekende, eenvoudige Franse
ovenschotel. De basis is gekruid gehakt met een romige aardappelpuree, gegratineerd in de oven. Ik heb hier mijn eigen versie van gemaakt door er wat groenten aan toe te voegen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse ovenschotel Hachis Parmentier op eigen wijze te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ze af en laat ze nog even goed droogstomen.
- Stamp de aardappelen fijn en maak er met de warme melk en de roomboter een lekkere puree van. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan. Bak hierin het gehakt rul en bruin. Doe de gesnipperde ui en knoflook erbij en bak deze even mee tot glazig. Bak de tomatenpuree ook even mee. Voeg dan de kleine blokjes wortel en prei toe en roer alles goed door. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, nootmuskaat, tijm en een paar druppels worcestersaus.
- Laat alles met een deksel op de pan plm. 5 minuten zachtjes sudderen.
- Doe het gehakt onderin de ovenschaal. Bedek met de aardappelpuree en strooi de geraspte kaas erover.
- Zet de schaal plm. 20 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.