Recept
« Terug naar recepten
Ierse stamppot Colcannon
PT25M
Ierse stamppot Colcannon
Een lekkere romige stamppot met prei, groene kool en spekjes. Er bestaan veel recepten van de Colcannon, maar wij vonden deze wel heel erg lekker . Kan ook met spruitjes.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
664 kCal energie
25 Gram eiwit
39 Gram vet
46 Gram koolhydraten
25 Gram eiwit
39 Gram vet
46 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Ierland
Keuken:
Europese
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ierse stamppot Colcannon te bereiden
- Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat ze goed droogstomen.
- Maak hiervan een lekkere puree samen met 20 gram boter, melk of een combinatie van melk en creme fraiche. Roer het
los geklopte ei door de puree. - Bak de spekreepjes of de varkensreepjes in 10 gram boter bruin, knapperig en gaar.
- Haal het vlees uit de pan (wok). Smoor in het overgebleven vet eerst de preireepjes en voeg dan de groene koolreepjes toe. Bak even mee tot deze beetgaar zijn.
- Roer de prei en de kool door de aardapplpuree samen met de spek- of de varkensreepjes (hamblokjes kan natuurlijk ook).
- Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat, worcestersaus of maggi-aroma.
- Nu is de stamppot klaar om te eten. Maar......kijk eens bij mijn kookverhaal.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Je kunt de stamppot in een ovenschaal doen en dan nog even gratineren met wat geraspte kaas. Heerlijk!