Mis je bij dit gerecht toch het vlees, neem dan een gehaktbal erbij.
Je kunt in plaats van andijvie is witlof of spinazie ook lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met andijvie, eieren en kaas
PT30M
Ovenschotel met andijvie, eieren en kaas
Andijvie, aardappelpuree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere vegetarische ovenschotel die je echt moet proberen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
508 kCal energie
25 Gram eiwit
17 Gram vet
57 Gram koolhydraten
25 Gram eiwit
17 Gram vet
57 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met andijvie, eieren en kaas te bereiden
- Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen
gaar. Laat de aardappelen goed droog stomen. Stamp de aardappelen met de melk en de boter tot je een stevige aardappelpuree - .Kook de andijvie met het aanhangend niet langer dan 5 minuten
en laat deze dan heel goed uitlekken. - Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het uitje glazig.
Voeg de bloem hierbij, goed roeren en 1 minuut zachtjes garen. - Voeg dan de uitgelekte andijvie erbij, goed roeren en dan snel van
warmtebron afhalen. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat. - Oven voorverwarmen op 250 graden.
- Onderin de ovenschaal de andijvie, daarna de aardappelpuree
- Maak twee brede kuiltjes in de puree en breek hier in de eieren. Bestrooi de eieren licht met zout.
- Strooi de geraspte kaasover de hele schaal en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de puree een goudbruine kleur heeft gekregen.