KookJij

Ovenschotel met andijvie, eieren en kaas

Andijvie, aardappelpuree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere vegetarische ovenschotel die je echt moet proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie: 508 kCal energie
25 Gram eiwit
17 Gram vet
57 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met andijvie, eieren en kaas te bereiden

  1. Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen
    gaar. Laat de aardappelen goed droog stomen. Stamp de aardappelen met de melk en de boter tot je een stevige aardappelpuree
  2. .Kook de andijvie met het aanhangend niet langer dan 5 minuten
    en laat deze dan heel goed uitlekken.
  3. Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het uitje glazig.
    Voeg de bloem hierbij, goed roeren en 1 minuut zachtjes garen.
  4. Voeg dan de uitgelekte andijvie erbij, goed roeren en dan snel van
    warmtebron afhalen. Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Oven voorverwarmen op 250 graden.
  6. Onderin de ovenschaal de andijvie, daarna de aardappelpuree
  7. Maak twee brede kuiltjes in de puree en breek hier in de eieren. Bestrooi de eieren licht met zout.
  8. Strooi de geraspte kaasover de hele schaal en zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de puree een goudbruine kleur heeft gekregen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Mis je bij dit gerecht toch het vlees, neem dan een gehaktbal erbij.
Je kunt in plaats van andijvie is witlof of spinazie ook lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst