Recept
« Terug naar recepten
Witte kool ovenschotel
PT30M
Witte kool ovenschotel
Een lekker simpel gerechtje wat al eerder kunt maken en voor gebruik in de oven zetten, let dan wel op de oventijd want de schotel is dan afgekoeld. Ik heb de tijd van bereiding dus moet je er de oventijd nog bijrekenen als je het in een keer maakt.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte kool ovenschotel te bereiden
- Olijfolie verwarmen in hapjespan en de ui erbij doen, lekker laten fruiten (niet bakken)
- Kerrie of curry toevoegen en meebakken, blijven roeren zodat de ui niet kan verbranden
- Rundergehakt erbij en rul bakken
- Kastanjechampignons meebakken
- Witte kool erbij even doorbakken en met deksel op de pan 10 minuutjes laten stoven (desnoods een klein scheutje water erbij zodat het niet aanbakt)
- Op smaak brengen met peper en zout, voorzichtig ermee kan altijd nog toegevoegd worden
- Ondertussen de aardappelen koken, zijn deze gaar dan door de pureeknijper en smeuiig maken met de warme melk en boter, met peper en verse geraspte nootmuskaat op smaak brengen
- Oven voorverwarmen op 180 ºC
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en doe hier het gehakt- groentemengsel in, dek af met de aardappelpuree en strooi er rijkelijk geraspte kaas over.
- Zet het ong. 25 tot 30 min. in de oven zodat er een mooi egaal kaaskorstje op komt
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Ik hoop dat jullie het zal smaken, het was voor mij een probeersel wat ik zelf wel aardig gelukt vind. Je kunt natuurlijk met verschillende kruiden uitproberen.