Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met kerrie, ananas en Valess filetstukjes
PT60M
Ovenschotel met kerrie, ananas en Valess filetstukjes
Voor wie eens een keer zonder vlees wil eten maar toch het gevoel wil
hebben iets van vlees op zijn/haar bord te krijgen, daar zijn deze Valess
filetstukjes ideaal voor. Tegenwoordig is het steeds meer trend aan het
worden om minder vlees te eten en dit product sluit daar prima op aan.
Het gerecht dat ik ermee heb gemaakt is een ovenschotel met puree geworden.
De ingrediënten voor de puree staan apart vermeld zodat je deze weg kunt laten als je ervoor kiest om er bijvoorbeeld rijst of pasta bij te eten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met kerrie, ananas en Valess filetstukjes te bereiden
- Schil en was de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze gaar.
- Voor de puree voeg je crème fraiche, peper en zout toe en stamp je alles doorelkaar. (Zet opzij).
- Verwarm de olie in een wok of hapjespan en bak hierin eerst de kerrie, voeg knoflook en ui toe en fruit deze even mee.
- Voeg paprika en champignons toe en schep alles goed doorelkaar.
- Na ongeveer 5 minuten voeg je de ananas en de filetstukjes toe en maak het geheel op smaak met peper en zout. Schep alles weer goed doorelkaar zodat alle smaken goed inelkaar kunnen trekken.
- Schep het geheel in een ovenschaal en dek af met de puree. Strooi de kaas eroverheen en zet de schaal in de oven, 30 minuten op 200 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit was ooit het winnende recept van een receptenwedstrijd met Valess producten.