Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met cantharellen, champignons en gehakt
PT60M
Ovenschotel met cantharellen, champignons en gehakt
Soms heb je van die (herfst)dagen dat het de hele dag regent. Buiten moet je
dan niet zijn, maar binnen is het lekker droog en warm. Het is dan extra fijn om een lekkere ovenschotel te maken. De heerlijke lucht uit de oven die je dan in het hele huis ruikt maakt het extra gezellig. Zo heeft elk weertype en jaargetijde toch wel weer zijn charmes.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met cantharellen, champignons en gehakt te bereiden
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Verhit een beetje olie en fruit hierin de gehakte knoflook en fijngesneden uien.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul, voeg ook het in reepjes gesneden katenspek toe.
- Maak het op smaak met peper en zout, tijm en een paddenstoelen bouillontablet.
- Meng dit goed door elkaar en voeg de cantharellen en champignons toe.
- Laat dit geheel ongeveer 10 minuten pruttelen, intussen maak je de puree.
- Giet de aardappelen af en voeg peper, zout, kookroom en de fijngesneden bosuitjes toe, Stamp het met een stamppotstamper fijn.
- Maak van de maïzena met een beetje water een papje en bind hiermee het gehakt/paddenstoelen mengsel.
- Dan vul je de ovenschaal als volgt: 1. De helft van de puree. 2. Het
- gehakt/paddenstoelen mengsel. 3. De andere helft van de puree. 4. De
- geraspte kaas. 5. Garneren met een paar mooie paddenstoelen.
- Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.