Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met witlof, gehakt en (kastanje)champignons
PT60M
Ovenschotel met witlof, gehakt en (kastanje)champignons
Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou kunnen ontstaan als je je koelkast gaat leegmaken. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen.
Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met witlof, gehakt en (kastanje)champignons te bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes, kook ze ongeveer 5 minuten en laat ze uitlekken in een vergiet, borstel de (kastanje)champignons schoon en snijd ze in vieren, snijd de uien en de witlof in halve ringen.
- Spekjes in de pan en even laten bakken, voeg het gehakt toe, kruiden met peper en evt een klein beetje zout.
- Het gehakt even laten bakken, voeg de uien toe, daarna de witlof en de champignons erbij.
- Doe het geheel in een ovenschaal en daaroverheen de aardappelschijfjes.
- Klop de eieren, room en mosterd en giet het over het geheel, als laatste gaat de kaas eroverheen.
- Zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.