KookJij

Gegratineerde ovenschotel met asperges en ham

De Aspergetaart-met-het-witte-goud is en blijft bij ons in huis veruit een van onze favoriete aspergegerechten. Deze ovenschotel is daar een beetje van afgeleid omdat ik iemand te eten kregen met een glutenintolerantie en omdat ik glutenvrij (blader)deeg wilde omzeilen heb ik de bodem van gekookte aardappelschijfjes gemaakt. Zo is deze ovenschotel dus ontstaan. In mijn hartige taart met asperges gebruik ik meestal gekookte ham(blokjes) echter deze keer heb ik gekozen voor Serrano ham. Allebei is heel goed mogelijk. Ligt eraan wat je zelf lekker vindt of wat je toevallig in huis hebt.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde ovenschotel met asperges en ham te bereiden

  1. Schil en kook de aardappelen (schijfjes) en asperges (stukjes) tot ze net niet gaar zijn. Laat ze uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelen over de bodem.
  4. Doe er dan de asperges overheen en strooi peper, zout en nootmuskaat eroverheen.
  5. Klop de eieren met de room en giet dit over de aardappelen en asperges in de ovenschaal.
  6. Leg de plakjes Serrano (gekookte) ham eroverheen en strooi de geraspte kaas erover.
  7. Zet de schaal 40 minuten in de oven op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst