Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde ovenschotel met asperges en ham
PT60M
Gegratineerde ovenschotel met asperges en ham
De Aspergetaart-met-het-witte-goud is en blijft bij ons in huis veruit een van
onze favoriete aspergegerechten. Deze ovenschotel is daar een beetje van
afgeleid omdat ik iemand te eten kregen met een glutenintolerantie en
omdat ik glutenvrij (blader)deeg wilde omzeilen heb ik de bodem van
gekookte aardappelschijfjes gemaakt. Zo is deze ovenschotel dus ontstaan.
In mijn hartige taart met asperges gebruik ik meestal gekookte ham(blokjes)
echter deze keer heb ik gekozen voor Serrano ham. Allebei is heel goed
mogelijk. Ligt eraan wat je zelf lekker vindt of wat je toevallig in huis hebt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde ovenschotel met asperges en ham te bereiden
- Schil en kook de aardappelen (schijfjes) en asperges (stukjes) tot ze net niet gaar zijn. Laat ze uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de ovenschaal in en verdeel de aardappelen over de bodem.
- Doe er dan de asperges overheen en strooi peper, zout en nootmuskaat eroverheen.
- Klop de eieren met de room en giet dit over de aardappelen en asperges in de ovenschaal.
- Leg de plakjes Serrano (gekookte) ham eroverheen en strooi de geraspte kaas erover.
- Zet de schaal 40 minuten in de oven op 180 graden.