Recept
« Terug naar recepten
Aspergetaart met "het witte goud"
PT90M
Aspergetaart met "het witte goud"
Jarenlang heb ik zelf asperges in mijn tuin gehad. Daardoor heb ik ook al op heel veel verschillende manieren gerechten met asperges gemaakt
Dit is een recept uit de begintijd. Het is door de jaren heen een beetje veranderd en verfijnd.
Als de aspergetijd weer is aangebroken eten we dit bijna elke week Het is in mijn gezin het meest favoriete aspergegerecht.
Ik heb al heel veel mensen blij gemaakt met dit recept.
N.B. Omdat de bodem van de taart soms wel eens wat nat uitvalt, bak ik deze tegenwoordig ongeveer 10 tot 15 minuutjes voor terwijl ik de oven voorverwarm. Op deze manier krijg je altijd een mooie droge bodem.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergetaart met "het witte goud" te bereiden
- Asperges schillen, in stukjes snijden en ongeveer 10 minuten koken met een beetje foelie, afgieten en de foelie verwijderen. Goed laten uitlekken, zet er desnoods iets zwaars op zodat het vocht eruit geperst wordt.
- Bakvorm bekleden met bladerdeeg, (Invetten of bakpapier gebruiken). De bodem 10 tot 15 minuutjes voorbakken terwijl je de oven voorverwarmd.
- De uitgelekte aspergestukjes, hamblokjes/reepjes, peper & zout en nootmuskaat eroverheen en de geraspte kaas erover,
- Klop de eieren met de room en giet dit mengsel eroverheen.
- 45 min. in een voorverwarmde oven op 200 tot 225 graden
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer hier een lekker glas Pinot Blanc bij.