Recept
« Terug naar recepten
Quiche Lorraine met prei en kaas
PT60M
Quiche Lorraine met prei en kaas
De traditionele quiche Lorraine bevat geen prei en kaas maar alleen eieren
room en spek. Omdat ik er een volwaardige maaltijd van wilde maken heb
ik deze er toch aan toegevoegd. Een simpel te maken gerecht zeker als je
ook nog eens gebruik maakt van deeg uit het koelvak een fluitje van een
cent. En succes is gegarandeerd verzekerd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche Lorraine met prei en kaas te bereiden
- Spreid het deeg uit in de vorm. Als je een rol vers deeg gebruikt kun je het bakpapier er gewoon onder laten zitten, gebruik je plakjes deeg, vet de vorm dan van te voren in.
- Zet de bodem alvast ongeveer 10 minuten in de oven om voor te bakken terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden.
- Verhit een beetje boter of olijfolie in een pan en bak hierin de spekreepjes krokant ( 5-10 minuten).
- Snij de prei fijn voeg deze toe aan de spekreepjes (5-10 minuten).
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe het spek/prei mengsel erop.
- Strooi peper, nootmuskaat en de geraspte kaas erover. Beter kun je geen of heel weinig zout gebruiken want door de spekjes en de kaas is de taart al zout genoeg.
- Klop de eieren met de room, en giet dit over de taart.
- Bak de quiche ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.