Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met oesterzwammen, prei, zalm en (geiten)kaas
PT60M
Hartige taart met oesterzwammen, prei, zalm en (geiten)kaas
Nog maar weer een keer een hartige taart met alweer heerlijkste ingrediënten. Toen ik het allemaal bij elkaar op het aanrecht zag liggen dacht ik nog; dit moet wel heel erg lekker worden. En precies zo was het ook.
Grappig dat dit recept zo toevallig ontstond doordat ik oesterzwammen en geitenkaas had liggen die nodig op moesten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met oesterzwammen, prei, zalm en (geiten)kaas te bereiden
- Vet de bakvorm in en verdeel het deeg erin. Prik eventueel gaatjes als je de plakjes deeg over elkaar plakt.
- Snipper de sjalotten fijn, snij de prei in ringetjes, en scheur de oesterzwammen in reepjes, hou 6 mooie oesterzwammen achter voor de topping.
- Kluts de eieren en voeg de room en de dille toe.
- Zalm in reepjes snijden.
- Verwarm wat olijfolie en fruit hierin de sjalotten.
- Voeg eerst de oesterzwammen en daarna de prei toe. Strooi er peper en eventueel een klein beetje zout overheen.
- Doe dit mengsel op het deeg in de bakvorm.
- Verdeel de reepjes zalm eroverheen.
- Strooi de geraspte kaas erover en giet het room/ei mengsel eroverheen.
- Als laatste verdeel je er de geitenkaasjes en de achtergehouden oesterzwammen overheen.
- Vouw de randen een beetje naar binnen en bak de taart ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Garneer met een handvol Rucola en zet nog wat extra sla op tafel voor de liefhebbers.