Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip
PT60M
Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip
Alweer een andere taart (quiche) met lekkere ingrediënten die goed met
elkaar matchen. De gerookte kipfilet is een heerlijke afwisseling op de
gerookte spekblokjes die vaak gebruikt worden in dit soort taarten.
Ik heb camembert gebruikt maar dit zou je ook heel goed kunnen
vervangen door brie.
Bak de groenten niet te gaar want ze mogen nog gerust knapperig zijn als
ze de oven ingaan. Doordat de taart nog in de oven gaat garen de groenten
nog verder.
Zet wel zeker de bodem alvast zo'n 10 minuutjes in de oven om voor te
garen. Dit voorkomt een natte en kleffe bodem.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met witlof, paprika en gerookte kip te bereiden
- Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in en doe het deeg eri
- Bak het deeg alvast een beetje voor terwijl je de rest klaarmaakt. (ongeveer 10 minuten voorbakken zorgt ervoor dat je een mooie droge bodem krijgt)
- Fruit de gesneden ui, witlof en paprika een beetje aan in een pan met wat olie.
- Voeg als laatste heel even de in stukjes gesneden kipfilet toe en schep alles door elkaar.
- Haal de voorgebakken bodem uit de oven en schep de groente/kip massa op de bodem.
- Doe de eieren en room in een kom er strooi er zout en peper over. Klop alles goed door elkaar en giet het in de bakvorm.
- Strooi er de geraspte kaas overheen en verdeel de in puntjes gesneden camembert eroverheen.
- Bak de taart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten op 180 graden.