Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met paprika en kip
PT45M
Hartige taart met paprika en kip
Weer een variant die zo lekker was dat ik hem wil bewaren.
Ik heb o.a. peultjes gebruikt omdat ik die nog had liggen maar je kunt
evengoed sugar-snaps of doperwtjes gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met paprika en kip te bereiden
- Spreid het deeg uit in de vorm. Als je een rol vers deeg gebruikt kun je het bakpapier ern gewoon onder laten zitten, gebruik je plakjes deeg, vet de vorm dan van te voren in.
- Zet de bodem alvast 5-10 minuten in de oven om voor te bakken terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden.
- Snij de groenten en kip fijn en bak de groenten in een wok of hapjespan 5-10 minuten.
- Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe de gesmoorde groenten erop.
- Verdeel de fijngesneden kip eroverheen en daaroverheen de geraspte kaas.
- Klop de eieren met de crème fraîche en voeg peper, zout en paprikapoeder toe. Giet dit over de taart en zet de taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.