Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met cantharellen, prei en kip
PT60M
Hartige taart met cantharellen, prei en kip
In deze heerlijke paddenstoelentaart hebben cantharellen mijn voorkeur, maar als deze niet verkrijgbaar zijn kun je ook heel goed andere paddenstoelen zoals (kastanje)champignons of oesterzwammen gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met cantharellen, prei en kip te bereiden
- Maak de cantharellen goed schoon, spoel ze eventueel eventjes af onder stromend water. Laat ze goed op een schone theedoek of keukenpapier uitlekken.
- Snij ze in stukjes en bak ze in een beetje hete olie. Voeg eerst de gehakte knoflook en de takjes tijm toe. Daarna doe je de in ringetjes gesneden prei erbij en maak het geheel op smaak met peper en zout. Roerbak dit een paar minuutjes.
- Intussen verwarm je de oven (200 graden) en doe je het deeg in een ingevette ovenschaal (of taartvorm). Zet de bodem alvast even in de oven om licht voor te bakken.
- Dan doe je het paddenstoel/preimengsel op de bodem.
- Snij de kipfilet in kleine blokjes ( ½ cm) en verdeel deze over de taart en strooi de kaas erover.
- Meng 3 eieren met een bekertje (250 gram) crème fraiche en giet dit over het geheel.
- Garneer de taart met een paar achtergehouden cantharellen en een paar takjes tijm.
- Bak de taart 30 tot 40 minuten op 200 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Vergeet niet om de bodem eventjes voor te bakken terwijl je de andere ingrediënten bakt, dit voorkomt een natte bodem.