KookJij

Kip kerrie prei taart

Deze hartige taart (of quiche) is zo gemaakt en is iets dat eigenlijk iedereen wel lust. Lekker als je weer eens een keertje een afwisseling wilt op AVG, rijst of pasta. Deze taart smaakt met warm weer ook heel goed lauwwarm of koud om mee te nemen als picknick of als bijgerecht bij een bbq. Je kunt het dan al heel makkelijk van te voren voorbereiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip kerrie prei taart te bereiden

  1. Spreid het deeg uit in de vorm. Je kunt het bakpapier er gewoon onder laten zitten.
  2. Zet de bodem alvast 10 minuutjes in de oven om voor te bakken, terwijl je de oven voorverwarmd op 200 graden.
  3. Snijd ui, prei en kip fijn.
  4. Fruit de ui en voeg de gewassen preiringetjes toe, voeg kerrie en pezo toe en bak dit nog 5-10 minuten.
  5. Haal de voorgebakken bodem weer uit de oven en doe de gesmoorde groenten erop.
  6. Verdeel de fijngesneden kip eroverheen en daaroverheen de geraspte kaas.
  7. Klop de eieren met de crème fraîche, giet dit over de taart en zet de taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst