Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met witlof, champignons en gerookte zalm
PT50M
Hartige taart met witlof, champignons en gerookte zalm
Weer eens een hartige taart gemaakt, gewoon met ingrediënten die ik nog
in de koelkast had liggen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met witlof, champignons en gerookte zalm te bereiden
- Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in en doe het deeg erin. Bak het deeg alvast een beetje voor terwijl je de rest klaarmaakt. (ongeveer 10 minuten voorbakken zorgt ervoor dat je een mooie droge bodem krijgt).
- Bak de in schijfjes gesneden champignons en voeg de in reepjes gesneden witlof toe. Strooi er peper, zout en nootmuskaat overheen. Zorg ervoor dat de massa niet te vochtig is en laat het indien nodig eventjes in een vergiet uitlekken.
- Verdeel de gerookte zalm over de (voorgebakken) bodem en doe er het (uitgelekte) witlof/champignonmengsel overheen.
- Snipper de sjalot fijn, verdeel deze erbovenop en strooi de kaas eroverheen.
- Klop de eieren met de crème fraiche en giet dit over de taart.
- Bak de taart in het midden van de oven, ongeveer 40 minuten op 180 graden.