Recept
« Terug naar recepten
Quiche met paddenstoelen en brie
PT60M
Quiche met paddenstoelen en brie
In deze quiche heb ik de gewone huis tuin en keuken paddenstoelen gebruikt zoals, oesterzwammen, witte champignons en kastanje champignons.
Maar in de herfst kun je deze quiche ook extra spannend maken door de vele soorten paddenstoelen te gebruiken die dan verkrijgbaar zijn.
Tip:
Voor een droge bodem kun je deze 10 tot 15 minuten zonder vulling voorbakken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met paddenstoelen en brie te bereiden
- Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of doekje en snij ze in schijfjes, schil de ui en snij in halve ringen, snij de brie in lange repen, klop de eieren los en voeg er de room aan toe.
- Vet de quiche of bakvorm in en bekleed deze met het deeg, bak deze alvast 10 minuutjes voor een drogere bodem.
- Ondertussen bak je de spekreepjes eerst met de uien, voeg in gedeeltes de paddenstoelen toe.
- Maak dit op smaak met 1 paddenstoelen bouillon tablet en zwarte peper. Voeg GEEN zout toe, dit zit al genoeg in de spekjes en in de bouillon tablet.
- Dit geheel op de voorgebakken bodem verdelen. Let op: het mag NIET nat zijn anders krijg je alsnog een kleffe bodem.
- Giet hierover het ei/room mengsel.
- Verdeel de repen brie over de taart en garneer met een paar achtergehouden paddenstoelen.
- Bak de taart nog ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Het recept voor deze taart heeft ooit op de flyer van een plaatselijke vereniging gestaan voor een champignon verkoop actie om de vereniging te steunen.