KookJij

Hartige taart met champignons, paprika en spekjes

Aan het einde van de week maak ik vaak een hartige taart met wat ik nog in huis heb. Het heeft 2 voordelen; je hoeft niets weg te gooien en je hoeft ook geen boodschappen te doen. Creatief koken ten top dus. Zo is dus dit recept ontstaan met simpele ingrediënten die ik eigenlijk gewoon standaard elke week in mijn winkelwagentje doe.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taart met champignons, paprika en spekjes te bereiden

  1. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden, de paprika wassen en in blokjes snijden en de uien pellen en fijn snijden, verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de bakvorm in met wat boter en doe er het deeg in. Bak de bodem alvast ongeveer 10 minuutjes voor.
  3. Bak in deze tijd de spekjes en het ui, champignon en paprika mengsel.. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Doe de gesmoorde groenten op de voorgebakken quiche bodem. Strooi de kaas eroverheen.
  5. Klop de eieren met de melk en giet het over de quiche heen. Bak de quiche nog ongeveer 30 minuten op 200 graden.
  6. Garneer met fijn gesneden lente uitjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst