Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart met broccoli, champignons en spekjes
PT60M
Hartige taart met broccoli, champignons en spekjes
Gewoon weer een variatie op de grenzeloze mogelijkheden met hartige
taarten. Steeds weer nieuwe combinatie bedenken met ingrediënten die
goed bij elkaar passen en die je gewoon vaak al in huis hebt. Dit is het
voorbeeld van weer zo'n heerlijke combi.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart met broccoli, champignons en spekjes te bereiden
- Vet de bakvorm in en doe het deeg erin. Zet dit alvast in de oven en laat het deeg alvast +/- 10 minuten voorbakken op 175 graden. (Zo voorkom je een natte en kleffe bodem).
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en zet ze ongeveer 10 minuten in heet water (uit de waterkoker) laat ze daarna goed uitlekken.
- Verhit een pan en bak hierin de spekreepjes, voeg de gesnipperde ui toe, laat het 5 minuutjes bakken en voeg de in schijfjes gesneden champignons toe. Laat dit 3 tot 5 minuutjes bakken.
- Haal de bakvorm uit de oven en schep het ui/champignonmengsel erin (zonder vocht) en de uitgelekte broccoli erbovenop.
- Kluts de eieren met de crème fraiche en voeg wat peper toe. Giet dit mengsel over de taartvulling en bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
- Zet de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven (175 graden). Haal de taart uit de oven en laat deze nog eventjes staan voordat je hem aansnijd.