Recept
« Terug naar recepten
Quiche met broccoli, zongedroogde tomaatjes en brie
PT60M
Quiche met broccoli, zongedroogde tomaatjes en brie
Als de zon niet wil schijnen haal ik hem zelf wel in huis met deze hartige
taart met een zonnig karakter.
Kinderlijk eenvoudig om te maken en toch superlekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met broccoli, zongedroogde tomaatjes en brie te bereiden
- Doe het deeg in een beboterde quichevorm en zet dit alvast in de oven om even voor te bakken. (10 minuutjes).
- Verdeel de broccoli in roosjes en zet deze even in kokend water, en laat goed uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
- Verdeel de uitgelekte broccoli over het voorgebakken quichedeeg en doe de zongedroogde tomaatjes erop en maal er peper en zout overheen.
- Klop de eieren met de crème fraiche en verdeel het mengsel over de quiche.
- Strooi er een handvol geroosterde pijnboompitten overheen.
- Snij de brie in repen en leg deze bovenop de quiche.
- Bak de quiche 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180-200 graden.