Recept
« Terug naar recepten
Champignontaart
PT60M
Champignontaart
Een hartige taart met de ingrediënten die ik nog in de koelkast had liggen.
Ik heb de jong belegen geitenkaas zelf geraspt. Als je niet van geitenkaas
houd kun je natuurlijk ook andere kaas nemen. Al moet ik wel zeggen dat ik
deze combinatie heel erg lekker vond.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignontaart te bereiden
- Vet de bakvorm in met wat (vloeibare)boter en bekleed deze met het deeg.
- Bak deze alvast 10 minuutjes in een oven op 200 graden (Zo krijg je een drogere bodem)
- Bak intussen de knoflook met de ui glazig en voeg er de champignons aan toe. Bak dit nog 2 minuutjes, schep de lente uitjes erdoor en doe dit over het voorgebakken deeg.
- Strooi de tijm erover en verdeel de reepjes spek erover.
- Doe de geraspte kaas erover.
- Kluts de eieren en voeg de crème fraîche toe. Meng het goed door elkaar en verdeel het over de taart.
- Bak de taart 30 tot 40 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
- Garneer met de achtergehouden lente ui