Recept
« Terug naar recepten
Quiche met Mediterrane groenten en feta
PT60M
Quiche met Mediterrane groenten en feta
Voor deze quiche heb in de groenten van te voren in de oven gegrild.
De feta kun je ook heel goed vervangen door geitenkaas of andere kaas die
je lekker vindt.
TIP: Zet de bodem van te voren al 10 tot 15 minuten in de oven en strooi
daarna een klein beetje paneermeel op de bodem. Op deze manier
voorkom je een kleffe en natte bodem.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Quiche met Mediterrane groenten en feta te bereiden
- Was en snij de aubergine, courgette, ui, en paprika in blokjes.
- Doe ze in een grote ovenschaal. (Je kunt ze ook op de plaat doen maar dat is iets lastiger met omscheppen)
- Strooi peper en zout over het geheel en verdeel er de naaldjes rozemarijn, blaadjes tijm en geperste of fijngesneden knoflook overheen.
- Giet er wat olijfolie overheen (niet te veel).
- Zet dit onder de grill in de oven en schep het regelmatig om zodat het niet kan aanbranden.
- Beboter de quichevorm (of springvorm) en doe dan het deeg in een quichevorm erin, prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak deze bodem 10 tot 15 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de crème fraiche met de eieren en voeg peper, zout, rozemarijn en tijm toe. Snij de feta in blokjes en schep deze door het crème fraiche/ei mengsel.
- Haal de bodem weer uit de oven en strooi en een klein beetje paneermeel overheen. Dan schep je de gegrilde groenten erop. Dit kun je het beste met een schuimspaan doen zodat je het vrijgekomen nat niet allemaal in de taart komt.
- Verdeel het feta/ei/crème fraiche mengsel over de taart en zet de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 200 graden.