Deze lekkere vegetarische hartige taart is ontstaan door ingredienten uit verschillende recepten te gebruiken.
Ik heb de taart gemaakt voor een herfstfeestje. De taart viel erg in de smaak.
Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart van filodeeg met pompoen, feta, tomaatjes en olijven
PT25M
Hartige taart van filodeeg met pompoen, feta, tomaatjes en olijven
Een echte herfsttaart. Filodeeg-bodem met een vulling van stukjes pompoen, blokjes feta, kerstomaatjes en olijven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart van filodeeg met pompoen, feta, tomaatjes en olijven te bereiden
- Schil en snijd de pompoen in blokjes van plm. 2 cm. Bij Hokkaido en flespompoen kan de schil eraan blijven.
- Schil de ui en de knoflook en snipper deze.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin het pompoenvlees 3 tot 4 minuten. Voeg de ui en de knoflook eraan toe en bak samen nog plm. 3 minuten. Blus af met een scheutje water. Zet de deksel op de pan en laat het geheel nog plm. 10 minuten garen tot de pompoenstukjes zacht zijn.
- Kerstomatjes wassen en halveren. Tomaatjes samen met de kappertjes en de kruiden mengen met het pompoenvruchtvlees. Op smaak maken met paprikapoeder, peper en zout. Alles wat laten afkoelen.
- Smelt ondertussen de boter in een (steel)pan op laag vuur.
- Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier en vet ook het bakpapier in met behulp van de bakkwast met boter. Smeer het deeg in met gesmolten boter en herhaal met een tweede laag van 3 vellen. Maak een rommelige rand van het overhangende deeg en vet in met boter.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met het paneermeel.
- Kluts voor de vulling de eieren samen met de slagroom in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het pompoenmengsel over de taartbodem. Verdeel de blokjes feta en de olijven over het pompoenmengsel. Giet het eimengsel er overheen.
- Bak de taart in het midden van de oven in plm 50 minuten goudbruin en gaar.