Lekker als bijgerecht, maar ook als warm buffetgerecht.
Bij het laatste buffet wat ik maakte viel dit erg in de smaak. Het basisrecept vond ik in het boek Tapas. Ik heb het recept behoorlijk aangepast.
Recept
« Terug naar recepten
Kleine aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven
PT30M
Kleine aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven
(Voorgekookte) kleine aardappeltjes (krieltjes) mengen met knofolook,citroensap en olijfolie. In de oven bakken. Heerlijk
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kleine aardappeltjes met knoflook, citroen en olijven uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pel de knoflook en snij deze in grove stukjes. Pers de citroenen uit.
- Schep de aardappeltjes door elkaar met de olijfolie, citroensap, olijven en knoflook.
Breng op smaak met zout, tijm en liefst versgemalen zwarte peper. - Verdeel er nog wat klontjes boter over. Dat maakt de aardappeltjes nog lekkerder.
Bak de aardappelen onder af en toe omscheppen in 45 minuten gaar en goudbruin.