Deze frisse salade is erg lekker als voorgerecht maar ook als lunchgerecht of bijgerecht.
Je kunt hier eventueel nog wat feta of zachte geitenkaas aan toevoegen.
Recept
« Terug naar recepten
Courgettesalade met tomaat, olijven, kappertjes en rucola
PT10M
Courgettesalade met tomaat, olijven, kappertjes en rucola
De courgette wordt in kleine in blokjes gesneden en gebakken in olijfolie en afgeblust met balsamicoazijn. Nadat de courgetteblokjes zijn afgekoeld worden ze gemengd met tomatenblokjes, olijven, kapppertjes en geroosterde pijnboompitten.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesalade met tomaat, olijven, kappertjes en rucola te bereiden
- Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de blokjes courgette lichtbruin. Bak de gesnipperde ui en knoflook even mee. Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de honing en de oregano hieraan toe en alles met elkaar even aan de kook komen.
Haal de pan van de warmtebron en laat afkoelen. - Doe alles over in een slaschaal. Meng de tomatenblokjes, kappertjes, olijven erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
- Meng op het laatst de rucola door de salade en garneer met de geroosterde pijnboompitten.