Door de mozzarella voor het gebruik te marineren krijg je een veel lekkerder salade. De mozzarella krijgt veel meer smaak.
Deze salade kun je ook heel goed ls voorgerecht maken. Lekker met pestobrood.
Recept
« Terug naar recepten
Tomatensalade van kerstomaten met gemarineerde mozzarella
PT20M
Tomatensalade van kerstomaten met gemarineerde mozzarella
Een heerlijke salade van gehalveerde kers-tomaatjes met gemarineerde mozzarella. Let op: de
mozzarella moet een paar uur marineren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
260 kCal energie
10 Gram eiwit
21 Gram vet
7 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
21 Gram vet
7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tomatensalade van kerstomaten met gemarineerde mozzarella te bereiden
- Dressing maken van de balsamicoazijn, olijfolie, honing, mosterd, oregano en
peper . - Mozarella goed laten uitlekken. Mozzarellabolletjes halveren en een paar uur latern marineren in de dressing.
- Tomaatjes wassen en halveren.
- Pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan.
- Tomaatjes mengen met de mozzarellabolletjes, rode uisnippers en de kappertjes.
- Rucola over een platte schaal verdelen.
- Salade erover verdelen en garneren met de pijnboomptten.