KookJij

Tonijnsteak met kappertjessaus en gemengde bonen

Verse tonijn hoeft maar heel kort worden gebakken. Tonijnsteak smaakt niet echt naar vis. Lekker met kappertjessaus en gemengde bonen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tonijnsteak met kappertjessaus en gemengde bonen te bereiden

  1. Haal de tonijnsteaks een half uur tevoren uit de koelkast.
  2. Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in kleinere stukken. Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat de bonen goed uitlekken in een vergiet.
  3.  Laat de witte bonen uit het blik uitlekken in een vergiet en spoel ze goed af.
  4. Snipper de rode ui en de knoflook.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak hierin de ui en de knoflook zacht. Voeg de sperziebonen, witte bonen, stukjes gedroogde tomaten en olijven hieraan toe. Verwarm het geheel.
  6. Maak op smaak met de gedroogde oregano, peper, zout , gehakte peterselie en een 1 eetlepel balsamicoazijn.
  7. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de koekpan. Bak hierin tonijnsteaks 3 tot 5 minuten aan beide zijden bruin (afhankelijk van de dikte van de tonijn).
  8. Haal de tonijn uit de pan en zet even apart. Bak de kappertjes heel even in het overgebleven vet. Blus af met de rest van de balsamicoazijn.
  9. Dien de tonijnsteaks op met de kappertjessaus en het bonenmengsel.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Ook mensen die niet van vis houden, houden vaak wel van verse tonijn. Tonijn heeft geen uitgesproken vissmaak. De tonijn moet echt kort gebakken worden. Mag rosé zijn van binnen, anders wordt de tonijn droog.
De combinatie met de bonen smaakte ons erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst