Een TOP-recept in onze familie. Een zelf bedachte variatie op een recept dat ooit eens in een tijdschrift stond.
De pastasaus is overheerlijk en supersnel te maken.
Vooral lekker met een stevige pastasoort, bijvoorbeeld penne.
Lekker met een groene salade.
Recept
« Terug naar recepten
Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto
PT20M
Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto
Deze pastasaus valt echt bij iedereen in de smaak. Lekker door de rode pesto die ik in de saus gebruik. Het recept is tijdens het koken ontstaan en wordt nu door veel familieleden en vrienden gemaakt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastaroomsaus met gerookte kipfilet, gedroogde tomaten en pesto te bereiden
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Pel en snipper de ui en de knoflook.Laat de tomaten uitlekken en snij ze in smalle reepjes. Snij de gerookte kipfilet in smalle reepjes.- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook zacht en glazig. Blus af met witte wijn. Laat dit inkoken tot je ongeveer 2 eetl over hebt. Slagroom erbij en zolang laten inkoken tot het geheel wat dikker wordt. Reepjes gedroogde tomaten en kipfilet bij de saus doen. 5 minuten laten sudderen. Pesto erdoor roeren.
- Op smaak maken met peper, zout en oregano.