Lekker met geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas.
Je kunt je eigen groente-keuze maken.
Heerlijk vegetarisch gerecht. De bonen leveren de eiwitten.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten
PT20M
Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten
Wat restjes groenten uit de koelkast wokken. Voeg er een potje of blikje uitgelekte witte bonen en wat stukjes gedroogde tomaten aan toe. Op smaak maken met pesto en Parmezaanse kaas. Snel klaar en ....smullen maar.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten te bereiden
- Doe de witte bonen in een vergiet. Spoel ze af met warm water. Laat de bonen goed uitlekken.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Maak de champignons, prei, bleekselderij en paprika schoon en snij deze in kleine stukjes of plakjes.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin eerst de ui en de knoflook glazig. Voeg dan de champignons toe en bak deze snel mee.Voeg de prei toe en bak mee tot deze zacht is. Doe op het laatst de gedroogde tomaten, paprika en bleekselderij erbij.
- Heel even roerbakken. De groenten moeten knapperig blijven.
Voeg de uitgelekte witte bonen eraan toe. Meng met de groenten en zorg dat alles goed warm is. - Voeg de pesto toe en roer deze door de witte bonen.
- Maak op smaak met peper en zout.