Je kunt de dressing ruim tevoren maken en de uigelekte bonen er al een paar uur tevoren mee mengen. Zo trekt de dressing goed in de bonen en wordt de salade alleen maar lekkerder.
Wij eten deze salade graag met warm stokbrood en gezouten roomboter.
Recept
« Terug naar recepten
Maaltijdsalade van witte bonen, gedroogde tomaten, tonijn en pesto
PT20M
Maaltijdsalade van witte bonen, gedroogde tomaten, tonijn en pesto
Een echt zomerse salade als het te warm is om te koken. Witte bonen (uit pot of blik) met tomaat, komkommer, tonijn (uit blik) en olijven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maaltijdsalade van witte bonen, gedroogde tomaten, tonijn en pesto te bereiden
- Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet of zeef en spoel ze af met warm water.
- Leg de slablaadjes onderin de schaal.
Meng de witte bonen met de stukjes gedroogde tomaten en de ringetjes
lente-ui. - Meng er de helft van de dressing door.
- Garneer de salade met komkommer, tonijn, kerstomaatjes, rode uiringen en olijven.
- Giet de rest van de dressing over de hele salade.