Kan natuurlijk ook met kipfilets.
Lekker met spaghetti waar je een lekkere scheut room door doet met wat van de overgebleven pesto en wat fijngesneden gedroogde tomaatjes.
Hierbij smaakt natuurlijk een lekkere salade.
Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten
PT15M
Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten
Dunne plakjes kalkoenfilet met een plakje mozzarella en gedroogde tomaatjes in een ovenschaal en kort in de oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenfilet met mozzarella en gedroogde tomaten te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Wrijf de kalkoenfilets in met peper en zout.
- Verhit de olie in de koekenpan. Bak de kalkoenfilets snel om en om lichtbruin. Haal de kalkoen uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Blus het vet in de pan af met een scheutje witte of rode wijn of wat bouillon van tablet.
- Smeer de kalkoenfilets aan de bovenzijde in met de pesto. Leg hierop het plakje mozzarella en wat van de stukjes gedroogde tomaten.
- Leg de kalkoenfilets samen met het vocht in de ovenschaal. Zet de schaal plm. 15 - 20 minuten in het midden van de oven tot de mozzarella is gesmolten en lichtbruin ziet.
- Versier eventueel met een blaadje basilicum.
-