Eigenlijk wilde ik involtini van kalfsvlees maken maar kalfsvlees was op dat moment niet verkrijgbaar.
Met behulp van de slager gekozen voor varkensfilet die zij voor mij in mooie dunne lapjes sneed.
Het vlees was heel zacht en ook na het bakken niet hard of taai. Maak je gebruik van gewone varkensschnitzels, dan moet het vlees langer garen.
Recept
« Terug naar recepten
Involtini van varkensvlees met rauwe ham en rode pesto
PT25M
Involtini van varkensvlees met rauwe ham en rode pesto
Dunne plakjes varkensfilet, gevuld met een plakje Parmham, wat rode pesto en geraspte Parmezaanse kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Involtini van varkensvlees met rauwe ham en rode pesto te bereiden
- Sla de varkenslapjes nog een keer extra dun. Leg op de stukjes vlees een vel plasticfolie en sla er flink op los met een zware koekenpan.
- Kruid de lapjes met peper en zout.
- Leg op elk varkenslapje een plak Parmaham en smeer er een eetlepel rode pesto op. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Rol de plakjes vlees op en zet ze vast met een cocktailprikker of een rolladeprikker. Haal de rolletjes even door het bloem.
- Verhit de olie in de pan en bak de rolletjes hierin op hoge warmtebron snel om om bruin.
- Bak het sjalotje even mee. Blus af met de witte wijn.
- Laat de rolletjes plm. 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen (afhankelijk van de dikte).
- Haal de involtini uit de pan en laat de wijn nog wat inkoken.
- Snij de involtini schuin in plakjes.