Bij een vriendin die met een Italiaan getrouwd is aten we een heerlijk kipgerecht. Ik heb thuis geprobeerd dit na te maken en deze kipschotel ontstond toen. Dit is een echt Italiaans gerecht. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook direct de tomatenblokjes erbij.
Wij eten dit altijd met pasta of gebakken aardappelen en een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Pittige Kipfilet a la Pizzaiola
PT20M
Pittige Kipfilet a la Pizzaiola
De kort voorgebakken kip wordt in de tomatensaus in de oven lekker zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus. Op het voormalige Smulweb is dit gerecht ruim 8400 keer bewaard.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
294 kCal energie
33 Gram eiwit
12 Gram vet
8 Gram koolhydraten
33 Gram eiwit
12 Gram vet
8 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pittige Kipfilet a la Pizzaiola te bereiden
- Ui en knoflook pellen en snipperen. Spaanse peper schoonmaken, pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
1 eetlepel olijfolie in een kleine pan verwarmen en hierin de peperstukjes, ui en knoflook even aanzetten. Tomatenblokjes en witte wijn toevoegen en aan de kook brengen. Het geheel wat laten inkoken. Het moet een dikke saus worden. Op smaak maken met peper, zout en oregano. - Kipfilet in dunnere plakken snijden. Bestrooien met wat peper, zout en bloem. Rest olie verhitten en kipfilet snel aan beide kanten lichtbruin bakken.
- Kip naast elkaar in ovenschaal leggen. Tomatensaus erover verdelen. Wat oregano erover strooien en een lekkere plak kaas erop leggen.
- Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden bakken totdat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.