Serveer het met Cubaanse koolsalade en witte rijst (eventueel met een gebakken ei erop. De volgende dag is dit nog erg lekker op een broodje zoals een Sloppy Joe.
N.B. Ik heb het recept bij Jamaica ingedeeld omdat Cuba ontbreekt in de lijst.
Recept
« Terug naar recepten
Cubaanse gehaktschotel Picadillo
PT30M
Cubaanse gehaktschotel Picadillo
Dit is een van de super lekkere gerechten uit de zwaar onderschatte
Cubaanse keuken. Als je weet dat uit dit populaire Cubaanse gerecht, het
wereldberoemde broodje Sloppy Joe is ontstaan krijg je misschien wat
meer respect voor de Cubaanse keuken.
Dit recept is een mengeling van een aantal andere recepten uit mijn
kookboeken en van Internet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cubaanse gehaktschotel Picadillo te bereiden
- Snij de paprika's en tomaten in stukjes, hak de ui en koriander grof en de knoflook en peper fijn. (ik heb de pitjes gewoon in de peper gelaten).
- Fruit de ui, paprika, pepertje en knoflook een paar minuten in de olie aan.
- Voeg het gehakt toe en roerbak het gaar.
- Voeg de tomaten, rozijnen, tomatenpuree, komijn, oregano, peper, zout en wijn toe, schep alles door elkaar en laat alles zonder deksel 20 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg dan de olijven en koriander toe en laat dit nog een paar minuutjes meewarmen.