KookJij

Grieks rijstpannetje met gehakt en feta

Lekker smakelijk pannetje met rijst, paprika, courgette en gehakt. Beetje pittig door de rode Spaanse peper. De feta geeft een heerlijke frisse smaak aan het pannetje. Je kunt dit direct van de warmtebron af eten, maar ik heb het pannetje nog even in de oven gezet omdat ik het lekker vindt als de feta wat zachter is en een beetje bruin.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grieks rijstpannetje met gehakt en feta te bereiden

  1. Kook de rijst gaar in water met bouillontabletten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt hierin rul en bruin. Kruid het gehakt met de marjolein (majoraan), oregano, peper en zout.
  3. Bak de gesnipperde ui en knoflook en de stukjes rode peper even mee.
  4. Roer het tomatenpuree erdoor en bak ook een paar minuten mee.
  5. Voeg de blokjes courgette en de paprika hieraan toe en bak ook dit plm. 5 minuten mee onder voortdurend omscheppen.
  6. Blus af met de witte wijn. Zet de warmtebron hoog en laat de wijn verdampen.
  7. Meng de gekookte rijst door het rijst-groentepannetje. Maak op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco.
  8. Verdeel de feta over het pannetje en zet het pannetje nog plm. 20 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven tot de feta een lichte kleur heeft gekregen.
  9. Garneer met blaadjes basilicum

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt dit pannetje ook eten zonder dat het in de oven is geweest. Ik vind het lekker als de feta een beetje warm geworden is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst